lauranancy.reismee.nl

Alleen naar lubasi home

Deze week waren we de ochtenden gescheiden. Laura ging smorgens alleen naar lubasi home. Ze kon dus lekker een uurtje langer blijven liggen dan ik. De eerste ochtenden gingen prima. Maar woensdags had ze een echte pech dag. Omdat ik er niet ben neemt ze haar mobiel mee zodat ze weet hoe laat het is. Nou dat was geen goed idee. Want de kinderen die daar wonen vinden dat ook erg interssant. En wat gebeurde er. Hij werd gestolen. Keurig gemeld bij de zusters en de man die. Er werkt. Die zou het uitzoeken, balen, balen en nog eens balen. Tot overmaat van ramp kreeg ze ook nog een lekke band. En moest ze het hele stuk om 12 uur, het warmst van de dag, terug lopen. Daar loop je dan met je16jaar, telefoon gestolen, lekke band ongeveer 4 km. Niet leuk. Dus toen ik thuis kwam trof ik daar ook een niet blije Laura aan. Effe knuffelen, gemeld bij Rebecca en hopen dat ze hem terug vonden. Het voordeel was dat er smorgens maar 5 kinderen waren geweest. Dus het was uit te zoeken. Alleen gingen de oudsten smiddags naar school en dan is het maar afwachten of ze het mee hebben genomen naar school? Na de lunch, denk dat het rijst was, terug naar lubasi home. Daar aangekomen is het super druk met scholieren en leerkrachten??? Wat blijkt er is een klas scholieren uit Engeland gekomen die verbonden zijn aan lubasihome. Ze hebben middels acties geld bij elkaar gehaald waar ze speelgoed voor hebben gekocht voor het kindertehuis. Super hoor en de kinderen hadden veel lol. Na even buiten te hebben gekeken ons maar gemeld op kantoor. En ......

YES de mobiel van Laura is terug. Gelukkig daar zijn we heel blij. Afgesproken dat we gewoon meedoen en dan zien we wanneer we gaan. Waarschijnlijk zijn ze er volgende week ook. Leuk maar wel erg druk. Maar dat zien we dan wel weer. De donderdags en vrijdags waren ze er niet.

Vrijdag ochtend was Laura aan t wassen en kwam er een busje aan met ik denk wel 20 kippen. Dus alle "mums" en kinderen lopen van het busje met 1 of 2 kippen en brengen die naar het "kippenhok" wat een stenen hutje is. Zelfs kinderen dien3 en 4 jaar zijn liepen met een kip. Ook waren er al 2 jongetjes een kip aan t kaal plukken, heel raar om te zien.

Vrijdags middag hadden We de stickers en het boek van de appie meegenomen.

Het leuke is dat de jongen met de beperking dit super leuk vond om te doen. Eerst samen gedaan en toen hij het snapte kon hij het echt goed. Ik weet niet of we het al hadden verteld maar elke maandag, woensdag en vrijdag komt er een student die de oudsten helpt met hun huiswerk. Helemaal goed alleen hij was wel erg geïnteresseerd in wat we in het weekend gingen doen. Dat hebben we maar een beetje afgehouden dat we activiteiten hadden gepland. Verder komt er regelmatig een vrijwilliger uit Engeland, Tiffany. Zij is er al een half jaar en blijft nog een half jaar. Zij verteld ons veel over zaken rondom lubasi home en wat er te doen is. Bv een festival,wat binnenkort plaats vindt. Ook hebben we het met haar gehad over dat het handig zou zijn om de boel te sorteren en in bakken te doen. Nu ligt alles op een grote bult op een karpet in het midden van de kamer. Alles door elkaar, knuffels, poppen, auto,s, dieren enz. Ze had dit al een beetje opgepakt door de knuffels in een doos te doen. Ook vertelde ze over een tehuis voor jonge moeders, vaak zijn ze niet vrijwillig zwanger geraakt en nodigde ze ons uit om een keer mee te gaan. De meiden vinden het wel leuk om bezoek te krijgen. Verder vroeg ze of we maandag willen helpen met spelletjes voor de kinderen. Super leuk dus natuurlijk helpen we dan mee. Het is maandag en dinsdag nationale vakantie in Zambia en dan zijn alle scholen vrij en dus alle kinderen in het kinderen tehuis.

Nou dat was alweer de tweede werkweek.

En onze activiteit in het weekend is....

Gorge swing. Wat dat mag zijn weten we niet zo goed. Kirsten, de andere Nederlandse vrijwilligster ging ook met ons mee. Het is niet bungy jumpen maar zoiets je zit namelijk niet vast aan alleen je voeten. Je maakt wel een vrije val van 53 meter.

We werden opgehaald door een open kar. Die hadden we al een keer gezien echte leek ons leuk om dit ook mee te maken. Het was ook leuk alleen ook super koud. We haalden nog een aantal anderen op en toen naar de gorge swing. Het was toch hoog. En zag er fantastisch uit. Het was ook spannend. We kregen uitleg en kregen gordels om waar we weer aan werden vast gemaakt. Het zag er zeer charmant uit. Hi hi. En toen... Moesten we springen.

Toen we terug gingen met de open kar naar het dorp liep over de weg heen een aap. Even later zagen we ook 3 olifanten langs de kant van de weg staan heel apart maar ook mooi om mee te maken. Nou we kunnen jullie vertellen deze dag en vooral de gorge swing was geweldig, super gaaf. Zie de foto,s die zetten we vandaag of morgen vast ook op het blog.

Reacties

Reacties

Buurtjes Hes

Lieve Nancy en Laura, wat een mooie verhalen en ervaringen! Geniet nog van jullie laatste weekje werken en dan heerlijk vakantie vieren!!

Betty en fam.

Hallo Nancy en Laura!
Fam vd Tuin is terug van vakantie en ben gelijk jullie verhalen in gedoken, nog niet alles gelezen maar dat komt.
Leuk om jullie avonturen te lezen en dat jullie het naar de zin hebben.
Geniet nog even!
Groetjes van ons allemaal !

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Travel Active